Turnausuutiset

 

 

 

 

 

 

Limingan Niittomiehet  jälleen Suomen mestareita

 

Oulussa pelattiin 16.3 – 17.3.2013 miesten 55-vuotiaiden lentopalloilijoiden SM-kisat. Mukana oli 13 joukkuetta, ja LNM:llä oli puolustettavana mestaruus. Lauantaina vastustajina olivat Passarit Mikkelistä ja Suonenjoen urheilijat/Konkarit. Molemmat pelit voitettiin 2-0, ja pääsy kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon varmistui lohkovoitolla.

Sunnuntaina klo 09.00 vastustajana oli Carelian Team. Tässä pelissä oli jo jonkin verran vastusta, mutta erien puolivälin jälkeen voittajasta ei ollut epäilystä. Tämän voiton myötä, LNM olivat neljän parhaan joukossa. Seuraavana vastassa oli Vuosaaren Viikingit. Ensimmäinen erä oli tosi vahvaa peliä LNM:ltä. Vastustaja sai erässä ainoastaan seitsemän pistettä. Toinen erä oli jo tasaisempi, mutta erävoitto tuli kuitenkin reilulla piste-erolla.

Loppuottelussa vastassa oli vanha tuttu Well Parrat Turusta. Kyseiseen joukkueeseen on kerätty pelaajia ympäri Suomen. Peli oli korkeatasoista ja viihdyttävää. Ensimmäisessä erässä LNM olivat jäljessä mm. 15 – 18, mutta hyvällä syötöllä ero saatiin kurottua kiinni. Ensimmäinen erä käännettiin voitoksi 25 – 21. Toisen erän alku alkoi tosi heikosti. Vastustaja johti jo 4 – 0. Aikalisän jälkeen peli lähti käyntiin hyvällä syötöllä, joita laittoi liikenteeseen Jukka Aho. Erä eteni tasaisesti aina puoliväliin saakka, jolloin vastustaja otti muutaman pisteen johdon. Tilanne oli 16 – 19 Well Parroille, kun syöttöruutuun asteli Eero Kouva. Hän käänsi pelin LNM:lle tosi järkevillä syötöillään. Tästä ei enää Well Parrat toipunut, vaan LNM voittivat erän jälleen 25 – 21. Kun pilli soi pelin päätteeksi, kaikki pelaajat ja kannustajat saattoivat todeta, että jälleen LNM 55 saivat kultaa.

Joukkueen valmentajana turnauksessa oli Aare Salumaa. Suomen mestaruus-joukkueessa pelasivat Jukka Aho, Vallo Järv, Heikki Tuomaala, Matti Haapakoski, Kalevi Ketonen, Raimo Sangi, Veikko Rautio, Reijo Eerola ja Eero Kouva.