Mitä urheilukoulu on?

Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.

Yleisurheilu on maailman harrastetuin yksilöurheilumuoto. Se on kuitenkin paljon enemmän kuin yksi laji. 

Yleisurheilun harrastamisen voit aloittaa yleisurheilukoulussa. Yleisurheilukoulu on Suomen Urheiluliiton jäsenseurojen järjestämä ohjattu, hauska ja monipuolinen urheilukoulu yleisurheilun ja perusliikunnan parissa.

Yleisurheilukoulun säännöllisissä ja suunnitelluissa treeneissä opitaan monipuolisten perustaitojen; hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen lisäksi monia elämän tärkeitä sosiaalisia taitoja. Nuori oppii myös huolehtimaan omasta terveydestä kivan harrastuksen kautta.

Lasten yleisurheilukoulujen sisältö ja työkalut ovat uudistuneet. Uusi sisältö tuo harjoituksiin lisää liikettä, hikeä ja onnistumisen riemua :)

 

VOITTO ONNISEN LAJIRADAT

Ohjaajien tueksi on rakennettu yleiset juoksu-, hyppy- ja heittoradat sekä kaikista lajeista malliradat. Radoissa olevat harjoitteet kehittävät monipuolisesti motorisia perustaitoja ja niitä lajien tärkeimpiä perusasioita, jotka kaikkien yleisurheilukoululaisten tulisi oppia.

Ratojen avulla isossakin ryhmässä urheilijat saavat paljon toistoja, jolloin taitojen ohella myös ominaisuudet kehittyvät. Monipuolinen juokseminen ja jatkuva liike kehittävät lapsilla nopeutta ja kestävyyttä. Monipuolinen ponnistaminen ja heittäminen puolestaan kehittävät voimaa ja lihaskuntoa. Ratojen avulla lajiharjoituksista saadaan hauskoja ja innostavia.

Suomen Urheiluliiton Urheilukouluista voit lukea lisää täältä.