Mitähän sitä nyt tekisi...

20.4.2020

Tämä poikkeusaika ja omatoimiharjoittelu voi johtaa siihen, että harjoittelu ajautuu turhan yksipuoliseksi ja voi tuntua tylsältäkin. Käytäpä siis mielikuvitusta ja muistele vanhempiakin harjoituksia. Tässä muutama perusvinkki:

1) Kokeile esim. narunhyppyä, vaikkapa 5 hyppyä välihypyn kanssa, 5 ilman välihyppyä, 5 välihypyllä, jne. Lisää tahtia ja jaksojen määrää. 

2) Lämmittele. Mene sen jälkeen päinmakuulle (=vatsalleen) makaamaan. Nouse ylös ilman, että käytät käsiä lainkaan apuna. Keksi vähintään 5 erilaista tapaa nousta ylös (ei ole eri tapa, jos toimii muuten samoin, mutta nousee eri kyljen kautta). Tästä saa hauskan kisan perheen/ kavereidenkin kanssa. Entäpä jos aloitusasento on selinmakuu?

3) Hypi ruutua. Ota "panttikivi" mukaan. Erilaisia hyppelyvaihtoehtoja eri säännöillä löytyy netistä. Kasvata ruutujen kokoa, jos on liian helppoa tai pienennä ruutua ja viivanylityksestä kaikki alkaa alusta.

4) Vedä leukoja. Käsivarret suoriksi asti ja leuka selvästi tangon yli. Kokeile myös myötäotteella. Rimppuillen nousuja ei lasketa (paitsi ensimmäisessä vedossa).

5) Punnerra tai tee dippejä. Ota paino mukaan, kun tuntuu helpolta (esim pikkulapsi on hyvä paino). 

6) Nouse ja laskeudu portaita. Kolmen portaan paikka riittää, harvalla on 100 portaan harjoituspaikka lähistöllä. Toistoja vain tehdään useampia. Ole kanta-astuja. Ole päkiäastuja. Vaihda tempoa.

 

Näitä lukiessasi sait varmasti monta muutakin vanhaa / hauskaa harjoitusta mieleesi. Kokeile niitä. Neuvottele myös valmentajasi kanssa, minkälainen väännös keksimästäsi/muistamastasi harjoituksesta tukisi parhaiten kehittymistäsi.